Rode wijn bestellen

Voor jouw favoriete wijn hoef je niet naar de winkel. Je bestelt ‘m namelijk heel makkelijk online. Wij bezorgen ‘m bij jou thuis. Bekijk hieronder al onze wijnen.

Rode wijn kopen: Vind de juiste fles

Wanneer je rode wijn online wilt bestellen, ben je op wijnvergelijker.nl aan het juiste adres. De keuze voor een rode wijn kan namelijk erg lastig zijn door de vele soorten die er zijn. Door de wijnen met elkaar te vergelijken via onze vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de verschillen tussen de verschillende wijnen. Op deze manier vind je de perfecte wijn voor jouzelf of cadeau.

Rode wijn aanbieding

Heb je minder voorkeur voor de smaak maar wel voor de prijs? Bekijk dan onze wijn aanbieding voor de beste aanbiedingen en speciale acties.

Waar komt rode wijn vandaan?

Rode wijn wordt in vrijwel ieder gebied waar druiven kunnen groeien gemaakt. Hierdoor is er een enorme variatie tussen de wijnen. Zo smaakt een rode wijn uit Peru anders dan eentje uit Frankrijk. Over het algemeen worden Frankrijk en Italië als grootste wijnproducenten gezien, zo Zijn de Elzas, Bordeaux, Bourgogne en Languedoc de populairste wijnstreken in Europa.

Rode wijnsoorten

Rode wijn is er in alle soorten en maten te vinden. Bekende  soorten zijn de merlot, pinot noir en syrah. Die lichten we hieronder even kort toe.

Merlot

De merlot druif is van origine een echte (rechteroever) Bordeaux druif en de meest aangeplante druif in Frankrijk. In veel gevallen wordt deze druif gemengd met Cabernet Sauvignon. De Merlot staat bekend om zijn soepele en gemakkelijke wijnen die ook nog vol en krachtig zijn.

Pinot noir

De Pinot Noir is de glorie van de Franse Côte D’Or. Deze druif geeft een wijn met een ongeëvenaarde geur, smaak en samenstelling.

Syrah

De Syrah druif wordt vaak ook de Shiraz druif genoemd. Het is een van de meest aangeplante druivensoorten wereldwijd. De wijn van de Shiraz druif staat bekend om zijn donkerpaarse kleur.