Rosé bestellen

Voor jouw favoriete wijn hoef je niet naar de winkel. Je bestelt ‘m namelijk heel makkelijk online. Wij bezorgen ‘m bij jou thuis. Bekijk hieronder al onze wijnen.

Rosé kopen: Vind de juiste fles

Wanneer je rosé online wilt bestellen, ben je op wijnvergelijker.nl aan het juiste adres. De keuze voor een rosé kan namelijk erg lastig zijn door de vele soorten die er zijn. Door de wijnen met elkaar te vergelijken via onze vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de verschillen tussen de wijnen. Op deze manier vind je de perfecte rosé voor jouzelf of als cadeau.

Rosé aanbieding

Heb je minder voorkeur voor de smaak maar wel voor de prijs? Bekijk dan onze wijn aanbieding voor de beste aanbiedingen en speciale acties.

Waar komt rosé vandaan?

Rosé wordt in vrijwel ieder gebied waar witte druiven kunnen groeien gemaakt. Hierdoor is er een enorme variatie tussen de wijnen. Zo smaakt een witte wijn uit Duitsland anders dan eentje uit Frankrijk. Over het algemeen worden Frankrijk en Italië als grootste wijnproducenten gezien, zo Zijn de Elzas, Bordeaux, Bourgogne en Languedoc de populairste wijnstreken in Europa.

Rosé soorten

Rosé is er in alle soorten en maten te vinden. Bekende  soorten zijn de Syrah, Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Die lichten we hieronder even kort toe.

Syrah

De Syrah druif wordt vaak ook de Shiraz druif genoemd. Het is een van de meest aangeplante druivensoorten wereldwijd. De wijn van de Shiraz druif staat bekend om zijn donkerpaarse kleur.

Tempranillo

Wijn gemaakt van de druif, tempranillo smaakt meestal zacht en fruitig. Doordat veel tempranillo wijnen niet heel uitgesproken zijn, zijn deze wijnen heel geschikt om zonder eten te drinken

Cabernet Sauvignon

Wanneer je fan bent van een volle smaak, ben je eerder blij met een Cabernet Sauvignon dan een Merlot. Een Cabernet Sauvignon Rosé is vol van smaak en heeft een stoer karakter.