Witte wijn bestellen

Voor jouw favoriete wijn hoef je niet naar de winkel. Je bestelt ‘m namelijk heel makkelijk op wijnvergelijker.nl. Wij bezorgen hem bij je thuis. Bekijk hieronder al onze witte wijnen.

Witte wijn kopen: Vind de juiste fles

Wanneer je witte wijn online wilt bestellen, ben je op wijnvergelijker.nl aan het juiste adres. De keuze voor een witte wijn kan namelijk erg lastig zijn door de vele soorten die er zijn. Door de wijnen met elkaar te vergelijken via onze vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de verschillen tussen de wijnen. Op deze manier vind je de perfecte wijn voor jouzelf of als cadeau.

Witte wijn aanbieding

Heb je minder voorkeur voor de smaak maar wel voor de prijs? Bekijk dan onze wijn aanbieding voor de beste aanbiedingen en speciale acties.

Waar komt witte wijn vandaan?

Witte wijn wordt in vrijwel ieder gebied waar witte druiven kunnen groeien gemaakt. Hierdoor is er een enorme variatie tussen de wijnen. Zo smaakt een witte wijn uit Argentinië anders dan eentje uit Frankrijk. Over het algemeen worden Frankrijk en Italië als grootste wijnproducenten gezien, zo Zijn de Elzas, Bordeaux, Bourgogne en Languedoc de populairste wijnstreken in Europa.

Witte wijnsoorten

Witte wijn is er in alle soorten en maten te vinden. Bekende  soorten zijn de Riesling, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc. Die lichten we hieronder even kort toe.

Riesling

Bij de Duitse wijncultuur denk je natuurlijk meteen aan de rieslingdruif. De rieslingdruif is bijzonder, omdat hij groeit in alle Duitse wijngebieden en beslaat een oppervlakte van meer dan 23.000 hectare. Of om een beter beeld te geven: dit komt overeen met circa 23% van de totale aanplant in Duitsland en dit blijft nog altijd toenemen.Ook in Nederland wordt de rieslingdruif steeds populairder! Riesling achtige wijnen zijn er dus ook van eigen bodem te verkrijgen

Sauvignon Blanc

Ooit bekend als Sancerre, komt Sauvignon Blanc uit het Franse Loiredal. Dit frisse wit heeft veel internationale aantrekkingskracht en ook wijnmakers uit regio’s zo ver als Nieuw-Zeeland, Chili, Zuid-Afrika en Californië produceren Sauvignon Blanc. Deze variëteit staat bekend om zijn met gras begroeide tonen, maar laat dat je niet afschrikken – hints van rokerigheid en peer of kruisbes maken het een topkeuze.

Pinot Grigio

De pinot grigio is een witte druif die afkomstig is uit Frankrijk en Italië. Deze druif is familie van de bekende blauwe druivensoort pinot noir, welke afkomstig is uit de Bourgogne (FR). Deze Pinot druif heeft verder verschillende benamingen. Zo wordt deze in Duitsland Rülander of Grauburgunder genoemd en in Hongarije Szürkebarát.